sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kultasepänala: Nappikorviksia ja kukkariipus

Toivottavasti kaikkien joulu suijui ilman ongelmia ja mukavissa merkeissä! (: Päätin liittää nämä muutamat työt samaan postaukseen koska kaikki nämä tein omalla ajalla koulussa ilman tehtävänantoa, kokeilunhalun vuoksi ja lahjatarkoituksiin.
Tein kolmet nappikorvikset ja kukkariipuksen hopeasta. Kaikki suunnittelin alusta asti itse. Riipus meni kaverilleni ylppäri- ja joululahjaksi, kahdet korvikset äidilleni ja yhdet tuttavalle synttärilahjaksi. Nämä kaikki on tosiaan valmistuneet jo 1-2kk sitten mutta vasta nyt pystyin näistä tänne blogiin kirjoittamaan koska yhdet korvikset tosiaan oli joululahjapaketissa ja en halunnut että lahjan saaja lukee korviksista täältä blogin puolelta etukäteen (jos lukee..) :D

Oma lomani on sujunut varsin mukavasti, sitä kaipasikin lomaa arjesta. Kahdeksaan meno joka aamu ei ole oikein juttuni :D Läksyjä kyllä pitäisi tehdä, piirtää parista korusta värilliset esityskuvat.. Tehtävä ei oikein innosta koska olen piirtäessä niin pahuksen pikkutarkka ja hermostun jos jokin ei mene juuri niin kuin haluaisin.. Kaikenlisäksi en ole koskenut puuväreihin moneen vuoteen... Noo, ehkä noista vielä jotain tulee :D
Mutta nyt itse kultasepänalan juttuihin!


Lähtötilanne. Liikaa hopealevyä, kahta eri paksuutta ja korvisten tikut.


Osat irtisahattuina, viilattuina ja filssattuina. ''Nuolen'' muotoisten korvisten toinen puoli on matalammalla kuin toinen puoli (viilattu).


Välikiillotusta. Pyöreät kappaleet myös lyöty pallopunsselilla kuperiksi (: ''Nuolien'' matalampi osa jätetty mataksi.


Korvisten tikut juotettu kiinni, siinäpä vasta urakka ja juoteainetta kului :D Kyllä ne muutaman yrityksen jälkeen jäivät loppujenlopuksi kiinni!


 Nappikorvikset valmiina. Tein isoista ympyröistä sydämet, mikä oli alkuperäinen tarkoituskin. Kuvassa ei ole vielä lukko-osia koska ostin ne valmiina koululta.
Jäljellä olleet kuvat korviksista paketeissaan olivat niin huonolaatuisia heijastusten takia etten viitsinyt niitä tänne blogin puolelle laittaa...


Kukkariipus syntyi lyhyen ideoinnin pohjalta. En minkään varsinaisen kukan muotoa hakenut mutta korusta muodostui valkovuokon näköinen :D. Keskiosan hopelangan pätkien piti aluksi tulla tasaisesti kuperaan kukkaan mutta se osottautui ongelmalliseksi joten päätin laittaa ne niin kuin ne suostuivat juottumaan kiinni. Kaaos näytti lopuksi varsin hyvältä ja jätin sen sitten niin (:


Kuten aiemmin mainitsin, heijastuksia on hankala välttää ja kuvat eivät ole parhaasta päästä juurikin sen takia.. Kännykällä ei pysty aina ihmeisiin :D


Juotin yhden terälehden taakse lenkin sivuttain koska halusin sen piiloon, niin että ketju menee nätisti terälehden takaa. Idea onnistuikin varsin hyvin ja koru asettuu nätisti.



- Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti