maanantai 19. tammikuuta 2015

Kultasepänala & Kuvataide: Esityskuvat

Kultasepän teoriaan kuuluu esityskuvien teko, eli kuvien jotka näyttävät mahdollisimman paljon valmiilta korulta. Itse suoritin kyseisen opintoviikon piirtämällä ja suunnittelemalla nämä kaksi kuvaa, kuvataidetta kun on tullut harrastettua jo ihan tarpeeksi ja värikynät on aikas tuttu juttu :D. 
Jäin silti koukkuun mm. jalokivien piirtämiseen, oli mukava kokeilla jotain uutta! Varmaan lähitulevaisuudessa piirrän niitä lisää. Vaikkakin kirkkaan rutiilikvartsin piirtäminen pelotti aluksi ja epäilin kykyjäni, mutta onnistui sekin yli odotusten :D (sormuksen isoin kivi).
Ensimmäinen koru oli siis valkokultainen kaulakoru johon piti tulla pisaranmuotoinen lohensävyinen morganiitti, helmi ja kaksi timanttia. Istutustavat ja koot oli määritelty tehtävänannossa.
Toinen koru oli keltakultainen sormus jossa oli pyöröhiottu ovaali rutiilikvartsi, kaksi viistehiottua vapaavalintaista kiveä ja tarvittava määrä tietyn kokoisia timantteja. 
Lykkäsin näiden tekemistä viimeisiin iltoihin asti koska vierastan jonkin verran omasta päästä piirtämistä, varsinkin kun aiheena on jotain mitä en ole ikinä piirtänyt, tässä tapauksessa jalokivet. Netti osoittautui hyväksi tiedonlähteeksi jalokiviä piirtäessä kun kaverini linkkasi minulle aiheeseen liittyvän tumbrl-postauksen (http://bbluh.tumblr.com/post/105597889088/retrogradeworks-conceptcookie-exercise-26). 
Myöskin värikynien käyttö oli jäänyt muutama vuosi sitten kun keskityin lyijykynäpiirtämiseen. Nyt sain kaivaa 38 kynän paketin ulos piirrustuslaatikon nurkasta ja alkaa muistelemaan miten homma toimikaan :D. Onneksi aikoinaan sain nuo laatupuuvärit lahjaksi! Helpottivat hommaa kummasti :D.

Mutta alla valmiit työt ja toisesta kuvasta vaihettakin. Pahoittelen erivärisyyksiä, eri päivinä, eri valossa ja tiloissa otetut kuvat...





- Kati

2 kommenttia:

  1. Oi hitsit miten taitavia piirustuksia! D: Rakastuin <3 Oletko sattumoisin törmännyt videotutoriaaleihin yms piirustusvinkkeihin kun koruja piirtää? :D Tarvitsisin vinkkejä kun ensiviikolla alkaa korukurssi eikä ole inspiraatiota, saatikka kokemusta korujen piirtämisestä ja suunnittelusta :_D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! En ole oikeastaan, aika hyvin kyllä löytyy googlaamalla ohjeita, varsinkin jos englanniksi hakee (draw gems, draw jewellery tms) (: Itsellä jo perustaidot piirtämisestä löytyy niin valojen ja varjojen hahmottaminen on aika helppoa ilman ohjeita :D. Tosin kyllä aika usein esim. sormuksia piirrettäessä googlaan saman tapaisen sormuksen ja katson siitä valo- ja varjokohdat (:
      Toivottavasti löytyy inspiraatiota! Korujen piirtäminen on todella mielenkiintoista!

      Poista