torstai 6. marraskuuta 2014

Kultasepänala: Kalvosinnapit part. 3 (valmista tuli!)

Kalvosinnapeista ei ole kuulunutkaan blogin puolella vähään aikaan! Päätin tosiaan tehdä kolmannen postauksen näistä vasta kun valmistuvat ja nyt ne ovat valmiit juuri sopivasti isänpäiväksi :D 
En osaa sanoin kuvailla kuinka helpottunut olen näiden ryökäleiden valmistumisesta! Poltin aika monta kertaa päreeni saranoita ja pystyjalkaa juottaessa paikoilleen... Kirosanoilta ei vältytty :D Epäonnistuin saranoitten juottamisessa tosiaan varmaan 3 kertaa ja jouduin vetämään putkeakin lisää... Siinä vaiheessa meinasi lentää työ ikkunasta ulos mutta jatkoin sinnikkäästi! Lopputulos näkyy työvaihekuvien jälkeen ;)


Onnistuin jotenkin maagisesti sulattamalla taivuttamaan toisen sarananpätkän sitä kiinni juottaessani. Loppujenlopuksi se oli jumissa toisessa jalustassa ja ei siinä muu auttanut kuin sulattaa se siitä irti, mikä taas johti jalustan pinnan pilaantumiseen ja jouduin viilaamaan ja filssaamaan sen alusta asti... Se onkin huomattavasti ohuempi kuin toverinsa. No, tekevälle sattuu! Toisessa kappaleessa onnistuin kuitenkin ensimmäisellä yrittämällä!


Kun loppujenlopuksi sain tuon riivatun saranankappaleen kiinni jalustaan niin tottakai juotteet levähtivät pitkin jo ennestään liian ohutta kappaletta...
Jos mietitte miksi saranankappaleet eivät ole erikseen vielä syy on se että ne sulavat pienemmällä todennäköisyydellä ollessaan toisissaan kiinni ''sillan'' avulla. Silta sahattiin pois juottamisen jälkeen niin kuin myös ylimääräiset palat päätyistä.


Tässäpä kaikki kappaleet kiilloittamattomina ja irrallaan toisistaan. Näistä sitten saatiin kasaan kalvosinnapit. Saranoista tehtiin sisältä kartiot riivaritikulla jotta saranalanka pysyisi saranan sisällä hakkaamalla toinen pää ''tukkoon''. Molemmat päät kyllä hakattiin mutta vain periaatteessa toinen olisi tarvinnut. Siitä välivaiheesta ei valitettavasti ole kuvaa..


Ja tässäpä nämä kaunokaiset viimeinkin ovat! Kiillotettuina, koottuina, syanidissa hopeoituina ja kuviot patinoituina :D Eivät ole täydelliset mutta kelpaavat minulle! Toivottavasti myös isälleni (:




- Kati

2 kommenttia:

  1. Noi on tosi kivat! Olis kiva itekki osata :--) ehkä vielä joskus..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! (: Ei nuo paljoa taitoa vaadi jos otetaan huomioon että oon ollu tuolla koulussa vasta tän syksyn :D Et siitä vaa treenaamaa jos sopivat välineet löytyy ;)

      Poista