maanantai 2. helmikuuta 2015

Kultasepänala: Niitattu sormus

Viimeinkin jotain varsinaisia töitä! En viitsinyt tehdä tästä työstä useampaa postausta koska itse työkään ei minua kiinnostanut juurikaan :D. Eipä tästä kovin nätti valmiina tullutkaan...
Nomutta, pointtina oli tehdä niittaustekniikalla sormus, jossa on viisi eri kerrosta joista vähintään kahden piti olla hopeaa. Päädyin tekemään työn hopeasta ja kuparista, vaikka väliin olisi voinut tunkea kaikkea puusta muoviin asti. Idea on mitä on, ensimmäinen ajatus mikä putkahti päähän :D (olin alusta asti siis todella innostunut, juupajuu).
Valmista kuitenkin tuli ja tästäkin päästiin eroon :D Kupari on kyllä nätti metalli, pitäisi tehdä siitä jotain muutakin!



Ja näin lähdettiin liikkeelle, 1,5mm hopea ja kupari levyä. Suunnitelmatkin näkyvät :D.


Rinkulat sahattuina ja viilattuina karkeassa muodossaan.


Rinkulat liimattiin kiinni toisiinsa pikaliimalla työstämisen ajaksi jotta niistä saatiin täsmällisen kokoisia.




Rinkuloiden vielä ollessa kiinni liimalla, niihin porattiin reiät. Itse onnistuin katkaisemaan poranterän yhden kuparilevyn sisään ja jouduin välissä irroittamaan osat...


Liima irrotettiin ja osat niitattiin yhteen. Niittien teosta unohdin valitettavasti ottaa kuvat....



Työ ennen kiillotusta filssattuna.


Valmis työ. Sain siitä onnekseni sentään kiiltävän.. En ihan tiedä oliko niittien tarkoitus jäädä työssäni näkyviin vai ei mutta ne nyt jäivät osittain huonon niittauksen takia :D. Kaikenlisäksi työ on hävyttömän vino, kuten viimeisestä kuvasta näkee.. Mutta ehkäpä se kuuluu työn henkeen, onhan siinä vinot ''portaatkin'' :D.




- Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti