perjantai 20. helmikuuta 2015

Kultasepänala: Rivisormus

Heipähei taas! Tälläisen työn sain valmiiksi tuossa viime viikolla ja päätin tulla lisäämään sen blogiin vaikkakin yksi työ jäi välistä (mokoma kun ei ole vielä valmis...). 
Edelleen istutuksia tosiaan opetellaan ja nyt vuorossa oli rivi-istutus mistä itse pidin! Yksinkertaista ja kaunista (: Ensimmäinen yritys epäonnistui, kuten muutama ensimmäinen kuva paljastaa.. Tosin kerkesin siihen vielä laittaa kivetkin kiinni ja katastrofihan se oli :D. Kyllä meinasi itku tulla kun istutusosa piti sahata pois ja 12h työ meni hukkaan! No, sitten tehtiin uusi ja olen siihen todella tyytyväinen! Kaikki meni suoraan jopa :D 
Jätin alun työvaiheet pois koska ne oli sisällytetty edelliseen työhön joka ei nyt kuitenkaan ole vielä valmis mutta ne näkee sitten myöhemmin (: Työssäoppiminenkin lähestyy ja itsellänihän ei ole vielä paikkaa, eheh. No nyt lomalla ajattelin sen hommata vaikka väkisin :D!
Eipä tässä kummempia, emaloinnista ehkäpä loman aikana ;D.




Hirvittääkin katsella yllä olevia kuvia :D. Niin karu näky tuo epäonnistunut yksilö on... 


Homma aloitettiin siis alusta juottamalla pois sahatun istukan sijalle uusi pätkä hopeaa ja se saatiin muotoonsa takomalla ja viilaamalla.


Sormuksen keskiosasta mitattiin millin kymmenesosan tarkkuudella neliöt joiden välit sitten sahattiin sahanterän syvyydelle. Sen jälkeen merkattiin neliöiden keskikohdat ja porattiin reiät sormuksen rungosta läpi.


Reikiä alettiin isontaa ruusuporanterällä (palloporanterällä, miksi ikinä haluaakaan kutsua) jotta kiville saatiin sopivat aukot.


Poraamisen jälkeen tartuttiin jälleen sahaan jolla sahattiin jo valmiiksi sahatuista alueista reunoilta vinot. Eli sahaukset eivät ole läpisahauksia, keskellä on vielä materiaalia.




 Sahauksen jälkeen viilattiin viisteet ja kynnet näkyviin. Tarkkaa hommaa! :D


Tässä kivet vielä erikseen. Valitsin itselleni kolme 3mm cubik zirkoniaa jotka olivat ametistin sävyisiä. Upeita kiviä!



Sormus ennen kivien istuttamista istutuskuulassa. Pahoittelen kuvien laatua, kamera tykkäsi tarkentaa taas jonnekkin ihan muualle...



Kivet istutettuina, sormus kiillotusta vailla.


Ja tässä valmis sormus! Kiiltoa riittää ja pahoittelen kärsineitä sormiani, rormuksesta oli vaikea saada kuvaa ilman apua :D.






- Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti