sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kultasepänala: 1. työssäoppiminen, viikko 6

Hellou! Taas päivitystä työssäoppimisen edistymisestä (: . Kolme viikkoa jäljellä kesäloman alkuun ja niistäkin kaksi on puolikkaita viikkoja työssäoppimispaikalla, että kohta pukkaa sitten näyttöä eteen :D. Mukavan leppoisasti kulunut tämäkin viikko, tosin aika menee kyllä ihan huikean nopeasti! Pajalla oleminen on mukavaa, mutta koulun jutut ovat kyllä monipuolisempia kun opetellaan tekniikoita, sitä ehkä vähän kaipaa. 
Kuviksesta piti kirjoitella mutta se vähän jäi :D. Kirjoittelen varmaan huomenna kun edistyn lisää uudessa piirrustuksessa, vähän tylsä pelkkää silmää kuvailla kun ei oikeen näytä vielä miltään :D. Mutta tässä nyt työssäoppimisen viikon numero 6 tuotokset:


Frakkinapeista jatkettiin heti alkuviikosta ja tein niihin tosiaan uudet takaosat. Kokoero vertausta, kyllähän niistä jonkin verran isommat tuli :D.


Seppä sitten porasi reiät nappien jalkoihin ja niittasi ne itse, minä siistin jäljet ja vein napit kiillotusrumpuun. Lopuksi vielä filssasin nappien pinnan ja vedin mattalaikalla pinnat mataksi.Seuraavaksi pääsin jatkamaan ruuvikorviksia ja tein tuollaisen ''kahdeksikon'' ruuvin ympärille joka sitten liimattiin niin ettei sitä enää saa ruuvailtua auki.Tässä sitten valmiit korvikset! Seppä itse kokosi ne loppuun. Alla vielä ihan nappikorvikset ilman roikkuvia osasia, ei tiedetty tarkalleen mitä asiakas haluaa niin tuli tälläisetkin sitten tehtyä lisäksi :D. Ne kiillotettiin vielä kuvanoton jälkeen ja ruuvit liimattiin paikoilleen.Asiakas tosiaan sitten innostui korviksista ja halusikin seuraavaksi hopeasta samanlaiset mutta isommat korvikset (nappimalliset) :D. Siinä sitten etsittiin hopeapallon puolikkaat ja juotin niihin työskentelyä helpottamaan tuollaiset kangenpätkät. Sahasin ne keskeltä melkein halki ja viilasin saranaviilalla välistä isomman (: Sitten filssasin ne ja nyt ne odottavat jatkokäsittelyä.Sahasin myös alpakasta tälläisiä, ilmeisesti vyönsolkia. On muuten todella hankalaa sahattavaa kun on niin kovaa materiaalia! Katkaisin sen 6 sahanterää siinäkin hommassa... ja piti sahata vielä kahteen kertaan samat kuviot kun kappaleista piti tehdä paksumpia :D. Siinä sitten juotettiin ja sahattiin ja viilattiin. Yhteen juotettiin vielä messinkiäkin.


Niihin tehtiin takomalla myös tälläinen mattapinta (:


Yhdessä välissä tuli taas juoteltua näitä nahkariipusketjun päitä. Renkaat putkiin kiinni.


Loppuviikosta aloin tekemään toista etanarintaneulaa.


- Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti