torstai 28. toukokuuta 2015

Kultasepänala: 1. Työssäoppiminen, viikot 8 ja 9 + kesäloma alkaa!

Hellurei! Nyt sitten pitää varautua ihan järkyttävän isoon kuvamäärään :D. Samassa kasassa siis viimeiset 1,5 viikkoa työssäoppimista ja näyttö kuvattuna muita töitä tarkemmin :D. Mutta elikkäs, ensimmäinen työssäoppiminen on nyt ohi ja oli kyllä mukava kokemus! Eri maisemissa oleminen vähän hankalan kevään aikana teki todella hyvää ja Helsinkiä sekä jokapäiväisiä junamatkoja tulee ikävä. On se erillainen kaupunki Lahteen verrattuna ja kyllä vetää puoleensa :D. Näitäkin kuvia katsellessa on ikävä työssäoppimispaikalle, vaikka vastahan eilen siellä tuli lopeteltua... Kenties suuntaan Helsinkiin seuraavankin työssäoppimisen ajaksi, saa nähdä ;D. 
Vikana työssäoppimispäivänä yllätyksekseni pajalle asteli itse Michael Monroe joka sitten kehui piirrustuksiani (satuin silloin piirtämään ja näytin valmiin sudenkin) ja haki pienennetyn hopeasormuksensa :D. Oli siinä ihmettelemistä! Pääsin kättelemäänkin, yhteiskuvaa en kehdannut pyytää XD. Mahtava lopetus työssäoppimiselle!
Se ois nyt sitten kesäloma! Luonnollisesti en tee kesän aikana kultasepänalan juttuja joten taukoa tulee näihin postauksiinkin, kuviksesta kyllä kirjoittelen!
Mutta tässä viimeiset työni ennen lomaa, ensimmäisenä näyttö, josta tosiaan sain parhaan mahdollisen arvosanan ;D.


Perus juttuja ekana, tosin meripihka oli minulle täysin uusi aine ja sen kehyksen teko olikin hieman haastavaa kun tuppaa olemaan vähän epämuodostunutta tuo aine :D. Hyvin se saatiin kuitenkin sopimaan ja juotettiin pohjaan kiinni.Alusta mihin istukka tuli kiinni piti takoa kuperaksi ja se olikin ensimmäinen kerta kun tälläiselle kappaleelle niin tein :D. Hyvin onnistui!Pohjaan juotettiin ''vahvike''.


Istukan paikka vaihtui tekemisen aikana useampaan otteeseen ja lopulta se sijoittui kuperan osan yläreunaan mistä sahattiin oikean kokoinen pala pois. Siihen se sitten juotettiin kiinni. Kappaleen hassu väri johtuu patinointiaineesta kun piti nähdä viiva mitä pitkin sahaa :D. Viilapinnassa ei oikein tahtonut näkyä!
Pohjaan juotettiin kaksi kappaletta rintaneulan neulaosaa varten. 


Kävin rintaneulan ja istukan pohjat läpi ruusuporanterällä letkuporaa käyttäen. Tuli ihan hauska pinta!Ja tässä tosiaan valmis työ. Takaa ja edestä. Rintaneulahan siitä tuli! Meripihkan istuttamisessa ei ollut ongelmia vaikka varovainen saikin olla :D. Ja kokoa tältä tosiaan löytyy jonkin verran. Olen tyytyväinen! (: Näytön jälkeen aloin jälleen kerran väsäämään näistä samaisista ruuveista korviksia :D. Asiakas vissiin vähän innostu... Kuvat puhukoon puolestaan!
Noiden taustaosien sisään tosiaan liimattiin silikonipätkät. Alla olevassa kuvassa kokohopea nappikorvikset sekä nämä vähän ''rajumman'' näköiset korvikset.Sitten tuli väsättyä putkea messingistä. Tuli pitkästä aikaa laskettua kuinka leveä kappale pitää leikata että siitä saa oikean kokoista putkea :D. Siinä sitä sitten vedettiin ja juotettiin kiinni. 


Putkesta syntyi messinkilukko eräälle riipukselle. Melko helppo ja kätevä lukko tehdä ja käyttää!Sain valmistettavaksi hopeakorvikset tälläisistä paloista. Ne lyötiin kouruiksi ja niihin juotettiin lenkit ja langat joista tehtiin myöhemmin lenkkejä.Sittempä kävi ilmi että kappaleet olivat liian pitkiä ja sain aloittaa koko ruljanssin alusta... Vähän turhautti mutta sujui nopeammin kuin ekalla kerralla :D.Viimeisimpiä töitä oli kalvosinnappien sahaus ja viilaus sekä niihin tulevien kultakoristeiden sahaus ja viilaus. Melko pikkutarkkaa hommaa tuo kultaosein väkertäminen :D.


Sitten sain tutustua itselle uuteen aineeseen, nimittäin titaaniin! Siitä tuli sahattua ja viilattua tuollainen karhun pää. Aika erilaista työstettävää, kevyttä mutta kovaa :D.


Viimeisenä tein valmiiksi niittejä. Sulatin päätyihin pallot ja hakkasin ja viilasin ne muotoonsa.


Kati kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti