maanantai 4. toukokuuta 2015

Kultasepänala: 1. Työssäoppiminen, viikko 5

Hellouu! Viikko 5 takana (oikeastaan 4. kokonainen mutta kuitenkin :D), viikko 6 aloteltu ja postaus myöhässä, pahoitteluni! Oli vaan sunnuntai päivä pää kolmatena jalkana juoksemista toisin kuin olin kuvitellut niin ei sitten jäänyt aikaa kirjoitella... Mutta kuitenkin, viikolla 5 saatiin vaikka ja mitä aikaiseksi ja saatiin myös selän vasen puoli tuskallisen jumiin! Näin vielä 4 päivää myöhemminkin on meinaan jumissa, hieroja varmaan odottaa :D. Kiitos liian korkea työtuoli <3. Nyt se vaihettiin himppusen matalampaan, saas nähä auttaako enään :D. 
Vaputkin tuli tässä välissä juhlittua ja hengissä selvittiin :D. Viimeinkin toukokuu ja kohta ollaankin jo kesän puolella! Kuvisjutuista kirjoittelen varmaan huomenna koska sillä puolella tapahtuu! Nyt itse asiaan:


Riippukorviksia jatkettiin ja tein niihin nuo langat mistä ne sitten 'keinuvat'. Vedin langan, sulatin päihin pallon, pujotin läpi rei'istä ja sulatin toiseen päähän myös pallon. Palloja ei suinkaan sulatettu minkään erikoisen kiven avulla vaan ihan siinä ilmassa :D, hyvin se kävi niinkin! Tämä oli ihan mukavaa tekemistä vaikka 22kpl korviksia veikin aikaa aikas paljon..Yllätyksekseni minut laitettiin vääntämään korviskoukkuja, oletin että olisivat olleet valmiina mutta ei :D. No tulipa niidenkin teko opittua!Korviskoukut kiinni ja korvikset kiillotusrumpuun! Tässä valmiit työt (: Melkoinen kasa niitä tulikin tehtyä!
Sittempä jatkettiin frakkinappien vääntämistä. Paksusta langasta/kangesta sahattiin niille jalat/varret/mitkälie ja juotin ne kiinni sepän kuperiksi lyömiin nappeihin.


Jalkojen päätyihin sahasin halkiot ja viilasin ne saranaviilalla leveämmiksi.


Seuraavaksi aloin väsäämään nappien taustaosaa mikä pitää napin paikoillaan napinlävessä. Näitten kanssa tulikin sitten säädettyä.... Ensin juotin niiden 'saranaosan' ohjeiden mukaisesti väärinpäin taustaan ja seppä totesi että oho, meni väärinpäin ja siinä sitä sitten käännettiin ja säädettiin juotteen kanssa joka ei enää suostunut yhteistyöhön :D. Kun sitten sain ne viimeinkin oikeaan muotoon niin seppä totesi että niistä tuli hieman liian pienet.... Jep, ei kun alusta vaan seuraavalla viikolla!Seuraavaksi tein kehyksen, kehyksen pohjan ja etanan pään tälle etanarintakorulle. Aika perusjuttuja, viilaamista, sahaamista ja juottamista.
Lopuksi vielä sahasin hopeasta tälläiset spiraalirinkulat joiden käyttötarkoitus jäi vielä vähän auki mutta eiköhän tuo selvinne :D.


- Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti