sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kultasepänala: 1. Työssäoppiminen, viikko 7

Heissan! Työssäoppimista takana 6,5 viikkoa, periaatteessa 7 ja loppu häämöttää. Tulevalla viikolla teen näyttöni mihin sisältyy ilmeisesti meripihkaa, eipä siitä ole liikaa minulle kerrottu :D. 
Tämä viikko oli puolikas helatorstain ja perjantaivapaan takia mutta tuli silti saatua vaikka ja mitä aikaiseksi! Hommat käy sujuvasti kun on niin tottunut tekemään mm. kivien istukoita ja sahaamaan ja viilaamaan :D. Onneksi sentään jotain uutta tuli kokeiltua, meinaan pisaranmuotoisen istukan tekemistä! En tiedä vielä miten istutus käytännössä toimii, ihmetyttää vähän tuo pisaran kärjen istuttaminen O.o . Noo, ehkä se selviää nyt maanantaina :D. Lopussa vielä pari kuvaa pajalta kun äitini kävi moikkaamassa kameran kanssa viimeviikon tiistaina (: .


Nämä hopeiset ruuvinkannat tuli patinoitua ja niiden istukat tehtyä, istuttamista odottelevat siis!
Tosiaan tälläiselle, ilmeisesti ametistille tuli tehtyä istukka jonka sisälle tehtiin pienempi reuna/pidike/miksi haluaakaan kutsua ja joka juotettiin kiinni varsinaiseen istukkaan. Tekniikka oli minulle uusi, toimi hyvin!
Tälläinen istukasta tuli juottamisen jälkeen, takapuolelta istukka tosiaan näyttää paksummalta.Ja tässä vielä kiven kanssa molemmin päin (: Todella kaunis kivi!Sittempä tehtiin taas karhunpäitä messingistä ja alpakasta, reunat tuli viilattua ja terävät reunat pyöristettyä hiukan. En aikaisemmin ole kuvannut tätä kun en sitä kummoisena ole pitänyt mutta se on aika iso osa tämän pajan toimintatapaa niin päätin sen nyt sitten kuvata :D. Koulussa kun vastaavaan en ole vielä törmännyt! Alla siis ''pyöristetty'' reuna.


Näihin tehtiin myös mattapinta takomalla ja tässä vähän vertausta miltä matattu ja kiiltävä versio näyttävät rinnakkain (: Tykkään kyllä tuosta mattapinnasta!Sitten taas istukan tekoa kivelle, joka ei ollutkaan täysin soikea mutta hyvin se siihenkin saatiin tehtyä :D. En pahemmin ole laskenut täällä työssäoppimassa istukoiden kehyksien pituuksia tms, ne on vaan käsin sovitettu sopivan mittaisiksi ja on kyllä toiminut paremmin kuin laskeminen, tosin kivet on aika paljon isompia kuin koulun 5mm tai 3mm kivet :D.


Toinen etanarintaneula sai pään joka tuli tosiaan sahattua ja viilattua. Alla vielä messingistä sahattu ja viilattu sydän. Aika paljon tälläisiä satunnaisia juttuja tulee tehtyä mistä seppä sitten jatkaa :D.Keskiviikkona tuli ihan viimeiseksi sahattua vielä näistä valusta tulleista rosteri(?) sormuksista ja viilattua ylimääräiset aineet pois ja nämä piti käydä vielä metalliharjalaikalla läpi mutta sitä en kerennyt tekemään vielä.Ja loppuun tosiaan vielä nämä muutamat kuvat äitini kamerasta, paja tosiaan on aika keltainen tunnelmaltaan niin äiti sitä sitten käytti hyväksi kuvissa :D. Tästä saa ehkä vähän paremman kokonaiskuvan pajasta jossa olen työssäoppimassa. Alla vielä minä sahaamassa jotain pätkää :D


 - Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti