tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kultasepänala: Emalointikokeiluja

Heipähei! Meillä oli koulussa tässä jaksossa myös emalointia ja tavoitteena oli (kai?) tehdä yksi emalointityö voileipätekniikalla (?). Sain ensimmäisen jo jakson puolivälissä valmiiksi joten tein sitten sille vastakappaleen. 
Koru sai ideansa minun ja poikaystäväni sisäpiirivitsistä jossa unikeko -sanasta on muotoutunut täysin oma käsitteensä, eli unigekko :D. Nyt päätin sen sitten viimeinkin ikuistaa, niin pitkään mokoma on roikkunut sanavarastossamme. 
Tein ensimmäisen korun poikaystävälleni ja kun siitä jäi sahattu lisko yli niin sain idean tehdä itselleni sitten käänteisenä saman korun. Joo, tosi söpöä, pariskuntakoru :D.
Mielestäni ensimmäinen kappale onnistui todella paljon paremmin kuin toinen, jonka kanssa oli muutamia ongelmia koska kappaleet piti juottaa pohjaan kiinni nollajuotteella, joka sulaa melkeimpä vasta silloin kun koko höskä sulaa :D. Jostain syystä tuossa jälkimmäisessä juoteaine päätti lähteä juoksemaan emaloidessa, mikä näkyy tummina läntteinä korun vasemmassa yläkulmassa ja liskon vasemmassa kainalossa :D. Tein toisen kappaleen taustalle myös ''kolhuja'' kun leimatessa tuli teknisiä ongelmia ja yritin korjata virhettä toisesta suunnasta saaden kuopan sinne aikaan joten siitä sitten päädyttiin tuohon lopputulokseen :D.
En tajunnut myöskään ottaa itse emaloinnin vaiheista kuvia... No, tässäpä nämä nyt kuitenkin!











- Kati

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti